Osake-enemmistön hankinta ja pakollinen julkinen ostotarjous

Taaleri Kapitaali toimi Preato Capital AB:n taloudellisena neuvonantajana sekä Preato Capital AB:n hankkiessa osake-enemmistön Yleiselektroniikan Oyj:stä että sitä seuraavassa pakollisessa julkisessa ostotarjouksessa.

Yleiselektroniikka on suomalainen vuonna 1969 perustettu elektroniikka-alan yritys. Yhtiö on yksi Suomen merkittävimmistä komponentti- ja tuotantolaitetoimittajista vaativiin elektroniikka- ja tietoliikennekohteisiin. Yleiselektroniikan palveluksessa on yli 200 henkilöä, joista noin 50 Suomessa. Suomen lisäksi yhtiöllä on liiketoimintaa Baltian maissa ja Venäjällä. Yleiselektroniikka on ollut listattuna Helsingin pörssissä vuodesta 1988.

Preato Capital AB on vuonna 2004 perustettu yksityisessä omistuksessa oleva sijoitusyhtiö. Preato Capital sijoittaa enemmistöihin pohjoismaalaisissa vakiintuneissa ja kannattavissa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä, joilla on toimivaksi todistettu liiketoimintamalli ja hyvä kassavirta. Preato Capitalilla on toimistot sekä Helsingissä että Tukholmassa.