02.10.2019

Taalerin tytäryhtiö Taaleri Kapitaali on toiminut taloudellisena neuvonantajana ja Taaleri Varainhoito järjestäjänä datakeskuspalveluita tuottavan Ficolon 20 miljoonan euron vakuudettoman vihreän seniorijoukkolainan liikkeeseenlaskussa.

”Joukkolaina on Suomen ensimmäinen vihreä korkean tuoton niin sanottu high yield -joukkolaina. Tämä on myös ensimmäinen rahoitussektorin ulkopuolisen, täysin yksityisesti omistetun yrityksen vihreä joukkolaina Suomessa”, Taaleri Kapitaalin toimitusjohtaja Vesa Heikkilä sanoo.

Vihreä joukkolaina on nelivuotinen ja sen kiinteä korko on 5,5 prosenttia. Joukkolainan liikkeeseenlaskupäivä on tänään. Joukkolainasta saadut varat käytetään pääasiassa Vantaan Kolohongassa sijaitsevan datakeskuksen modernisointiin ja laajentamiseen sekä yritysostoihin. Ficolo osti datakeskuksen Fujitsulta keväällä 2019.

”On hienoa, että myös muut kuin suuryritykset lähtevät hakemaan vihreää rahoitusta suoraan markkinoilta. Yrityssektori vastaa yli kahta kolmasosaa BKT:n arvonlisästä, joten on selvää, että ilmastonmuutos on torjuttava ensisijaisesti yrityksissä.”

Johtava vihreiden joukkolainojen sertifioija, norjalainen ilmastotutkimuslaitos CICERO, on antanut riippumattoman lausunnon Ficolon vihreän joukkolainan ympäristövaikutuksista. Ficolo sai ensimmäisenä suomalaisena liikkeeseenlaskijana auditoinnissa joukkolainalleen CICERO:n korkeimman Dark Green -arvosanan. Arvosana vahvistaa sen, että varojen käyttötarkoitus ehkäisee ilmastonmuutosta.  

”Vihreä rahoitus on erinomainen keino sitouttaa sekä yritys että sijoittajat vaikuttavuudeltaan parhaisiin hankkeisiin. Uuden kasvun luominen ja ilmastonmuutoksen torjunta eivät ole toinen toisiaan poissulkevia tavoitteita. Ficolo uuden talouden yhtiönä on siitä erinomainen esimerkki”, Vesa Heikkilä sanoo.

”Olemme ilahtuneita, että Ficolon vihreä joukkolaina on herättänyt näin suurta suosiota sekä yksityisten että institutionaalisten sijoittajien keskuudessa. Pontokselle kiinteistöjen ympäristövaikutusten minimointi on tärkeää ja vihreä joukkolaina vahvistaa Ficolon jo entuudestaan esimerkillistä asemaa tämän arvon toteutuksessa. Joukkolainan lyhyt myyntiaika ja merkittävä ylimerkintä kertovat, että sijoittajat luottavat Ficolon kykyyn toteuttaa historiansa suurin investointi menestyksekkäästi”, toteaa Tom Järvi, Ficolon hallituksen jäsen ja sen toisen pääomistajan Pontoksen talousjohtaja.

Datakeskustoimiala on yksi maailman energiaintensiivisimmistä toimialoista. Ficolo on aina käyttänyt datakeskuksissaan pelkästään uusiutuvaa energiaa, käytännössä tuulivoimaa.

”Olemme kehittäneet energiatehokkuuttamme maailman ehdottomaan kärkeen. Ympäristöasioihin panostaminen on meille selkeä strateginen valinta ja vastuullinen toimintamalli tuo samalla kilpailuetua. Se että joukkolainamme sai CICEROn korkeimman mahdollisen luokituksen, on vahva viesti myös asiakkaillemme”, Ficolon toimitusjohtaja Seppo Ihalainen sanoo.

Järjestelyn oikeudellisena neuvonantajana toimi Borenius Asianajotoimisto.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Vesa Heikkilä, toimitusjohtaja, Taaleri Kapitaali Oy, 050 355 541, vesa.heikkila@taaleri.com

Tom Järvi, talousjohtaja, Pontos Oy, 040 548 2357, tom.jarvi@pontos.fi

Seppo Ihalainen, toimitusjohtaja, Ficolo Oy, 044 774 4300, seppo.ihalainen@ficolo.com

Ficolo lyhyesti

Ficolo on vuonna 2011 perustettu Cloud Delivery-palveluihin erikoistunut data- ja pilvipalvelukeskusyritys. Ficololla on kolme datakeskusta: The Air Helsingissä, The Rock Porissa sekä The Deck Tampereella. Lisäksi yritys operoi Ficolo-IX yhteyskeskusta Helsingissä. Ficolo tarjoaa yrityksille myös palveluverkon pilvi- ja konesaliyhteyksille, SDN-pohjaiset pilviyhteyksiä sekä hybridipilvien keskitetyn hallinnan.

Ficolo auttaa asiakkaitaan muuttamaan liiketoimintansa pilvipalveluliiketoiminnaksi: yritys voi tarjota kaikki globaalien pilvipalveluiden tuottamiseen vaadittavat palvelukomponentit laiteitilasta ja yhteyksistä huippuluokan tietoturvaratkaisuihin. Ficolon omistajia ovat Pontos (n.43 %), Taalerin pääomarahasto (n.43 %), sekä yrityksen toimiva johto ja hallitus (n.14 %).

www.ficolo.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Lisäksi konserni tekee sijoituksia omasta taseestaan. 

Taalerilla oli kesäkuun 2019 lopussa hallinnoitavia varoja 6,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 5 300. Taaleri Oyj:llä on noin 4 300 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.taalerivarainhoito.com
www.taalerienergia.com
www.taalerikapitaali.com
www.garantia.fi
www.fellowfinance.fi

Taaleri Twitterissä

Sophie Jolly, Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, puh. 040 828 7317, sophie.jolly@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri mukaan listautumismarkkinalle
Seuraava
Kaikki ei ole vihreää mikä vihertää
Vesa Heikkilä